9 bijzondere reisroutes voor backpackers

Door 8 Nederlandse reisbloggers

Backpacken betekent onderweg zijn, de mooiste plekjes ontdekken en vaak meerdere landen aandoen. We vroegen 9 Nederlandse reisbloggers wat hun favorieten reisroutes voor backpackers waren. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

1. Met de trein door Sri Lanka

Kirsten van Travelaar: “De gaafste route was de treinreis in Sri Lanka van Ella naar Kandy. Wat een geweldige route! Dwars door theeplantages, langs watervallen en diepe kloven. Een absolute aanrader.”

TIP van Kirsten: Kijk of je met de trein kunt reizen. Treinreizen zijn zo’n mooie manier om de wereld te verkennen. Ze brengen je door gebieden waar je op geen enkele andere manier doorheen zou kunnen.

2. Rondje Rajasthan

Edith van Travel Create Repeat: “Het rondje Rajasthan (de grootste staat in India) vond ik echt heel tof. Forten, woestijn, kamelen… En overal vrouwen in prachtige gekleurde sari’s. Tel er een stel rammelende bussen en treinen bij op en ik was gelukkig.”

TIP van Edith: Pak het openbaar vervoer. Dat duurt vaak langer, maar ik vind het zoveel leuker. Je zit tussen de locals, vaak staat er een typisch muziekje op en je ziet het landschap onderweg veranderen.

3. Van Noord-Laos naar Noord-Vietnam

Lisette van Travellust: “Zes maanden backpacken door Zuidoost-Azië was mijn eerste backpackreis dus dat was een feestje. Vooral de route tussen van Noord-Laos naar Noord-Vietnam vond ik een groot avontuur. Slapen in bamboehutjes tussen de karstbergen in slaperige dorpjes aan de Nam Ou rivier en met slechts een handjevol reizigers in het donker de hobbelige oversteek maken naar Vietnam. Super!”

TIP van Lisette: “Probeer niet te snel te reizen. Als je alleen maar de hoogtepunten afstreept dan zal je nooit in contact komen met de lokale bevolking. Blijf eens wat langer op één plek en leer het echte leven kennen!”

4. Naar het einde van de wereld: Ushuaia

Nathalie van Hasta la Proxima: “Een bijzondere route was die van Buenos Aires, helemaal door Patagonië naar het einde van de wereld: Ushuaia. Deze stad ligt in het meest zuidelijke puntje van Argentinië en staat ook wel bekend als de meeste zuidelijke stad van de wereld.”

TIP van Nathalie: Neem een nachtbus om kosten te besparen, maar check altijd of er meerdere chauffeurs rijden die elkaar afwisselen. Vergelijk prijzen en service met elkaar. Soms betaal je bij de ene maatschappij iets meer, maar zit er eten bij je reis. En, voor Zuid-Amerika: Boek een camastoel (ligstoel) als je budget over hebt 🙂

5. Het minder toeristische Noorde van Sumatra

Sigrid van My Travel Secret: “Eén mooiste route kiezen is moeilijk, want dat zijn er zo veel, maar een maand door Noord-Sumatra was echt heel erg gaaf. Ik houd van plekken die niet al te toeristisch zijn. Je kunt deze route ook op een gehuurde scooter afleggen, hoe leuk is dat!”

TIP van Sigrid:
Zorg dat je altijd een jas of warm vest en eventueel iets te eten/drinken in je handbagage hebt. En heb vooral geduld, veel geduld.

6. Van Nha Trang naar Dalat, Vietnam

Shirley van Endless Dutch Journey: De route in Vietnam van Nha Trang naar Dalat, op de scooter, was er toch wel 1 die ik nooit meer zal vergeten! De meeste wegen in Zuidoost-Azië zijn in lechte staat, maar de weg tussen Nha Trang en Dalat is een van de betere die je zult tegenkomen.”

TIP van Shirley: Neem altijd minstens één lokale bus in elk land wat je bezoekt. Je komt in contact met de lokale bevolking, bespaart geld en ziet zoveel meer van het land! Een unieke ervaring, telkens weer!

7. Door de bergen van Lesotho

Tessa van Tessa Goes Global: “De route die ik maakte door Lesotho, dwars door de bergen met alleen maar lokale mensen, was echt een van de mooiste routes die ik ooit heb gemaakt. Lesotho ligt als onafhankelijk land midden in Zuid-Afrika.”

TIP van Tessa: Kies niet altijd de goedkoopste optie als het gaat om transport, maar gun je zelf een beetje luxe zo nu en dan.

8. Roadtrip door West-Amerika

Daisy van Soetkees: “Onze roadtrip door het westen van Amerika is mijn favoriete route. (die móet je een keer gedaan hebben!).

TIP van Daisy: Doe wat bij je past en bij de tijd die je hebt. Heb je maar een paar weken, neem dan het vliegtuig. Heb je genoeg tijd, neem lokaal openbaar vervoer.

9. De wereldreis

Roëll van We Are Travellers: “Ik ging op wereldreis, een half jaar lang backpacken via Amerika, Australië, Singapore, Maleisië, Japan, Indonesië, Vietnam, Cambodja en Thailand!”

TIP van Roëll:
Neem zoveel mogelijk nachtbussen, treinen en andere vervoersmiddelen als je een lange reis voor de boeg hebt. Zo gaat de tijd snel voorbij en bespaar je op een nacht accommodatie. Zorg alleen wel even dat je spullen echt veilig zijn of dat je een reisbuddy hebt die oplet.


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *