De ultieme to do list voor backpackers

Dé complete to do list voor jouw backpack avontuur

Yes, je gaat backpacken! En omdat een wereldreis wel wat anders is dan een weekje Mallorca, hebben wij een compleet overzicht gemaakt van alle dingen die je moet regelen voordat je backpack-avontuur kan beginnen. Check op deze to do list alles af voor je gaat backpacken.

Drie maanden voor vertrek

Als je eenmaal hebt besloten om te gaan backpacken, dan moet er vaak een hoop gebeuren voor echt weg kunt. Helemaal als je meerdere maanden of misschien wel een jaar erop uit gaat kun je je leven in Nederland niet zomaar achterlaten. Daarom twee grote items op je to do list waar je zo’n drie maanden voor je vertrek al over na wilt denken:
– Werk. Heb je op dit moment een baan of bijbaan naast je studie? Dan moet je ruim op tijd beslissen wat je hier mee gaat doen. Zeg je je baan op, dan heb je vaak een opzegtermijn van een maand of langer. En misschien wil je voor je vertrek wel een week of twee vrij.
– Woning/huurcontract (gas/water/electra). Zeg je je woning op of verhuur je je kamer onder? Blijf je ingeschreven op je eigen adres of schrijf je je in op je ouders adres? Zorg ervoor dat je dit allemaal op tijd regelt.

backpackkit backpacken ultieme checklist
Roadtrippen? Denk aan je internationale rijbewijs!
Twee maanden voor vertrek

Twee maanden voor je vertrek is er een hoop te regelen. We hebben daarom alles waar je aan moet denken op een to do list voor je gezet:
– Vaccinaties. Als je vaccinaties moet hebben, dan moet dat vaak enige tijd voor vertrek. Helemaal als je bepaalde vaccinaties een aantal maal voor vertrek dient te halen. Lees hier meer over vaccinaties voor backpackers.
– Visum. Zorg ervoor dat je op tijd week voor welke landen je een visum nodig hebt en of je dat visum on arrival krijgt, of dat je deze van te voren moet aanschaffen. Bekijk ons landen overzicht voor visum informatie per land.
– Tickets en exit tickets. Natuurlijk heb je een ticket naar je bestemming nodig. Maar als je alleen een heen ticket wilt aanschaffen, kan het zijn dat je een bewijs nodig hebt dat je het land ook weer gaat verlaten. Lees hier meer over tickets en exit tickets.
– Paspoort die minimaal 6 maanden na je terugkomst nog geldig is.
– Internationaal rijbewijs als je van plan bent in het buitenland auto te rijden.
– Reisverzekering. Sluit een goed passende reisverzekering af. Lees hier meer over reisverzekeringen voor backpackers.
– Telefoonabonnement buitenland. In de meeste landen kun je goedkoop een lokale sim kaart kopen, maar in sommige landen (zoals de meeste landen in Zuid-Amerika) is dit niet mogelijk als toerist. Als je denkt dat je aan alleen wifi niet genoeg hebt, kun je daarom een telefoonabonnement voor op reis aanschaffen.
– Telefoonabonnement opzeggen. Ga je lang weg? Dan kun je je telefoon abonnement opzeggen of, als je nog binnen je abonnementstermijn valt, je abonnement voor de duur van je reis pauzeren.
– Internet- en televisieabonnement opzeggen. Als je je huis uitgaat moet je misschien je internet en televisieabonnement opzeggen. Dat scheelt weer een paar aantal hostel overnachtingen 😉
– OV chipkaart abonnement opzeggen.
– Sportschoolabonnement e.d. opzeggen
– Tijdschriften- of krantenabonnement opzeggen, of door laten sturen naar het adres van familie of vrienden.
– Uitschrijven gemeente/ inschrijven bij je ouders. Afhankelijk van je woonsituatie kan het zijn dat je je bij je ouders in wilt laten schrijven. Zorg dat je dit op tijd doet, maar houd er ook rekening mee dat je vanaf dat voor al je gemeente zaken bij de gemeente van je ouders moet zijn. Dus ook voor het aanvragen van een nieuw paspoort.

Een maand voor vertrek

Nu is het echt bijna zover! Het is tijd om na te denken over inpakken, de laatste dingen kopen en misschien nog wel een backpack uit zoeken! We zetten de laatste to do’s nog even op een rijtje.
– Backpack. Natuurlijk het belangrijkste artikel voor jouw backpack avontuur. Kijk hier voor meer informatie over het kiezen van een backpack.
Inpakken maar! Natuurlijk kan onze Backpackkit je daar bij helpen. Omdat je niks wilt vergeten, maar ook zeker niet te zwaar bepakt wilt vertrekken hebben we de ultieme paklijst voor backpackers voor je samengesteld.
Pinpas en Creditcard. Zorg dat je je geldzaken zo vlak voor vertrek op orden hebt, zodat je op reis in elk geval wat briefjes uit de muur kan trekken. Lees hier meer over backpacken en geld.

backpackkit backpacken ultieme checklist
En dan nu zonder zorgen op reis!
En natuurlijk niet te vergeten:

– Geef je een afscheidsfeestje of wil je iedereen apart nog zien?
– Wie zorgt er voor je huisdier(en)?
– Ga je je reis bijhouden? (lees hier meer over de verschillende manieren om jouw reis te documenteren)

Zijn we nog iets vergeten? Laat het achter in de comments en help ons deze to do list voor backpackers zo compleet mogelijk te maken! TNX! En natuurijk veel plezier op reis! 😇


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *