Een backpack kopen

Tips voor het uitkiezen van de juiste backpack

Ga je backpacken en is het tijd voor je eigen backpack? Dan hebben we hier een aantal tips voor het uitkiezen van een fijne backpack. Er is immers zoveel keus en tijdens je reis sjouw je er je hele leven in mee.

1. Rits aan de voorkant

Als we je één tip mogen geven, dan is het wel om een backpack te kopen met een rits aan de voorkant. Als je vaak van locatie wisselt heb je eigenlijk nooit tijd om je backpack helemaal uit te pakken. Al je kleren blijven er dus gewoon inzitten en er is niks vervelender dan iets helemaal onder in je backpack nodig te hebben. Alles uit je backpack halen of graaiend met je arm helemaal onderin je tas. Er zijn daarom backpacks die net als een koffer helemaal open kunnen. Je legt je backpack op z’n rug en met een rits aan de voorkant kun je overal makkelijk bij!

2. Verstelbare achterkant

Als backpacker is je backpack net een tweede huid en het is dan ook super belangrijk dat hij lekker zit. Je moet er soms immers hele stukken mee lopen. Pas je backpack daarom goed. Backpacks met een verstelbare achterkant zijn makkelijk aan te passen zodat de kans dat hij goed zit natuurlijk groter is. Ook handig als je je backpack nog eens uit wilt lenen.

annie niemaszyk backpackkit backpack
Tijdens het backpacken is je backpack net een tweede huid
3. Vak voor schoenen

Zorg ervoor dat je backpack meerdere vakken heeft. Zo berg je je schoenen makkelijk los van je kleding op en heb je bijvoorbeeld een vak waar je makkelijk je electronica en opladers terugvindt.

4. Een opvallende kleur

Het kan de voorkeur hebben een opvallende backpack te kiezen, bijvoorbeeld door een opvallende kleur of een regenhoes of flight bag in een opvallende kleur. Deze is voor jou dan makkelijk terug te vinden, bijvoorbeeld op het vliegveld of in een bus/boot vol met andere backpacks.

5. Niet te groot

Kies een backpack die niet te groot is. Zo voorkom je dat je onnodig veel inpakt en vervolgens met een veel te zware tas rondloopt. Voor vrouwen raden we 65 liter of kleiner aan. Mannen raden we een backpack van niet meer dan 70 liter aan.
Let op! Een te kleine backpack kan ook vervelend zijn, vooral als je zelf lang bent. Kleine backpacks zijn namelijk ook voor kleinere mensen gebouwd en zullen op een lange rug dus minder goed passen.

6. Regenhoes

Veel backpacks komen met een regenhoes. Zit deze niet bij je backpack, schaf dan een lossen aan. Regenhoezen zijn niet alleen erg handig tijdens regen, maar houden ook je backpack schoon als je hem in een vieze trein bijvoorbeeld op de grond moet leggen. Als backpacker kom je altijd wel een keer op een plek terecht waar je geen andere keus heb dan je backpack op een vieze of natte vloer te leggen. Daarnaast houd een regenhoes ook alles compact bij lekaar. Zo blijft hij nergens aan hangen als je bijvoorbeeld schoenen aan de buitenkant van je backpack hebt hangen of aan de riempjes en koortjes.

aneta ivanova backpackkit backpack
Je weet nooit waar je terecht komt tijdens het backpacken
7. Flightbag voor afsluiten

Voor het vliegen of tijdens een lange bus- of bootreis is een flightbag ideaal. Deze sluit helemaal rondom je backpack en kan je afsluiten met een slotje. Zo kan niemand bij je spullen. Dit helpt ook weer tegen het vies worden of het blijven hangen aan riempjes of de schouderbanden.

8. Prijzen

Bedenk goed wat je uit wilt geven aan een backpack. Er zijn namelijk backpacks in veel verschillende prijzen. Goedkopen backpacks beginnen zo rond de 60 euro. Dure backpacks van populaire merken kunnen wel 300 euro kosten. Bedankt zelf goed wat voor jou belangrijk is. Ga je lang op reis? Wil je je backpack nog vaker gebruiken? Hoe belangrijk vind je het dat een backpack mooi is? Het belangrijkste is dat de backpack die je kiest goed op je rug zit en van de juiste gemakken voorzien is.

Kijk hier voor ons aanbod van mooie NOMAD backpacks.


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *