Wij zijn Jan & Anne van Backpackkit, en het liefst altijd op reis. Backpackkit is ons avontuur. We hopen dat veel aanstaande backpackers met onze backpackkit de reis van hun leven tegemoet gaan. Veel plezier!

anne en jan backpackkit
Jan & Anne van Backpackkit

Waar onze passie voor reizen vandaan komt?

Anne: “Ik hield nooit echt van reizen toen ik jonger was, ik miste mijn vrienden en paard te veel. Voor mijn studie moest ik een buitenlandse stage volgen, dus ik ging voor drie maanden naar Tenerife. Dat beviel zo goed dat ik besloot mijn tweede stage ook in het buitenland te doen en naar Australië te gaan. Vanaf dat moment kon ik aan niks anders meer denken dan aan reizen en dat is nooit echt meer veranderd. Ik ben gefascineerd door de bergen, stranden en tropische wouden die we in Nederland niet hebben. Ik houd ervan dat waar ik ook ben ter wereld, ik altijd een nieuw thuis vind en mensen ontmoet die als familie zijn.”

Jan: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door andere culturen en hoe mensen leven overal ter wereld. De verschillen en overeenkomsten blijven me altijd weer verbazen. Mijn eerste grote trip was door Zuidoost Azië en sindsdien heeft het reisgevoel me niet losgelaten. Zo heb ik meer recent prachtige landschappen mogen ontdekken in IJsland, Bosnië en Iran.”