Het lichtfestival in Thailand bezoeken als backpacker

Chiang Mai, Thailand

Het Lichtfestival in Thailand wordt ieder jaar gevierd tijdens de volle maan in november. Het bijzondere feest wordt overal in het land gevierd, maar is extra bijzonder in Chiang Mai.

Backpackers van over de hele wereld reizen naar Chiang Mai om dit boeddhistische feest mee te maken. Door de drukte en vele festiviteiten is het tijdens deze dagen belangrijk te weten waar je wanneer moet zijn. In het onderstaande artikel vertellen we je precies hoe je het meeste kunt halen uit jouw trip naar het Lichtfestival in Thailand.

Het Lichtfestival

Thailand is het land met het hoogte percentage boeddhisten, namelijk 95% van de bevolking. Het boeddhistische feest dat in het Thai ‘Loy Krathong’ heet, wordt daarom in het hele land groots gevierd.

Tijdens het Lichtfestival in Thailand wordt Boeddha geëerd. Overal in de stad worden boeddha beelden omringt met honderden lichtjes. Tijdens het festival laten mensen kleine vlotjes met daarop een kaars, los op de rivier. Deze vlotjes worden gemaakt van bananenbladeren. Men geloofd dat als het kaarsje nog brandt op het moment dat deze uit zicht is, wensen in vervulling zullen gaan.

Korte geschiedenis van het Lichtfestival

Het Lichtfestival heeft een 700-jarige geschiedenis die oorspronkelijk voortkomt uit een Hindoe traditie. In het Koninkrijk van Sukhothai gaven de landeigenaren aan het einde van het regenseizoen en begin van de rijstoogst een feest van lichtjes. Tijdens een van deze feesten liet een koning, genaamd Noppama, een lantaarn van bananenbladeren in de vorm van een lotusbloem maken. Men vond deze lantaarn zo mooi, dat sindsdien ieder jaar lantaarntjes in de vorm van lotusbloemen te water worden gelaten.

Als backpacker naar het Lichtfestival in Thailand

In Chiang Mai duurt het Lichtfestival jaarlijks drie dagen.
Dag twee is het officiële begin van Lichtfestival in Thailand. Tijdens deze dag worden kaarsjes losgelaten op Ping rivier. Er zijn er verschillende wedstrijden rondom de rivier en ’s avonds is er vuurwerk.
Op de derde dag wordt het Lichtfestival afgesloten met de Loy Krathong parade. Deze gaat door de hoofdstraten van Chiang Mai.

Op dag één, officieel de dag voor Loy Krathong, worden duizenden Khom Loi, wenslampionnen, de lucht in gelaten. Dit evenement, genaamd Yi Peng, wordt georganiseerd naast het officiële Loy Krathong festival en wordt bezocht door backpackers en Thais vanuit het hele land. Het evenement vind plaats op het terrein van de Mae Jo University.

Je kunt dit evenement gratis bezoeken, maar bent verplicht daar een lampion te kopen. Geadviseerd wordt om ruim op tijd aanwezig te zijn, gezien de drukte op de weg naar het evenement toe. Duizenden mensen verzamelen zich in de loop van de dag naar het evenementen terrein. Tegen 18.30 uur wordt een signaal gegeven en laat iedereen zijn lampion de lucht in. We kennen allemaal de foto’s, maar het is natuurlijk het mooist om er zelf tussen te staan.

Have fun!


Tweet
Share
+1
Pin it

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *