Last minute beslissingen op reis

Door 8 Nederlandse reisbloggers

Maanden backpacken of een spontane last minute. Het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten. Bovendien zijn last minute beslissingen onderdeel van elke reis. 5 Nederlandse reisbloggers vertellen over de leukste bestemmingen die voorkwamen uit een last minute beslissing.

1. Niet alleen denken… maar doen!

Hoe vaak fantaseren we niet met vrienden over te gekke reizen, weekendjes weg en road trips. Spontaan met vrienden op pad gaan zorgen voor de mooiste herinneringen in een vriendschap. Gewoon doen dus. Dit deed Nathalie van Hasta La Proxima ook.

“‘s Avonds met vrienden kregen we het idee om naar Italië te gaan. De volgende dag vertrokken we met z’n allen in de auto richting het zuiden.”

2. Vraag medereizigers om advies

Ook tijdens het backpacken maak je beslissingen over een volgende bestemming. Vooral als je niet alles van te voren gepland hebt, kom je niet om last minute beslissingen heen. Eén van de voordelen hiervan, is dat verhalen van andere backpackers je kunnen helpen bij het plannen van je route. Zo besloot Kirsten van Travelaar een extra land aan haar reis toe te voegen.

“Tijdens onze vorige reis besloten we na wat gesprekken met medereizigers om naar Sri Lanka te gaan. Een land waar we eerst niet aan dachten. Wat een geweldige beslissing. En wat een geweldig land!”

3. Blijf niet ergens waar je het niet naar je zin hebt

Tijdens het reizen komen we allemaal wel eens op minder leuke plekken terecht. En omdat reizen vooral leuk moet zijn, is er geen reden om op zo’n plek te blijven. Last minute beslissen ergens anders heen te gaan, wordt de beste beslissing die je tijdens je reis maakte. Zo besloot Sigrid van My Travel Secret dat ze ergens anders net zo goed kon vinden wat ze zocht.

“De keer dat ik dood ongelukkig in Balikpapan (Kalimantan) zat besloot ik om dezelfde dag nog door te vliegen naar Sumatra. Ik wilde hoe dan ook orang-oetans in het wild zien en dat lukte.”

4. Geniet van de ongewenste lastminute

Een last minute is niet altijd een keus. Tijdens het reizen kom je nou eenmaal voor verassingen te staan. Een reservering die niet is doorgekomen, gestrand met de bus, de ferry gemist. Wat in eerste instantie een vervelende situatie lijkt, kan in veel gevallen leiden tot de leukste herinnering van een reis. Zo vergat Anouk van My Delicious Journey haar accommodatie te boeken.

“De beste last minute beslissing, was toen we per ongeluk een plek om te overnachten waren vergeten voor de laatste nacht. We kwamen terecht in het meest hilarische hotel ever in Amish County.”

5. Boek een lastminute als basis voor je reis

Soms kun je té goedkoop een last minute vinden. Vaak is dat wel in een toeristisch en bomvol resort aan het strand. Zie het resort daarom als een goedkope slaapplek en je vliegreis er naartoe, maar trek vervolgens je eigen plan. Als de last minute echt heel goedkoop was, kun je zelf besluiten nog een paar nachtjes ergens anders te overnachten. Edith van Travel Create Repeat maakte van haar last minute een leuke reis.

“We boekten een achtdaagse strandtrip naar Tunesië. Totaal niet backpack-verantwoord zou je denken, maar het was een spotgoedkope deal. We hebben daardoor alleen in het resort geslapen en elke dag trips gemaakt in de omgeving. Heel gaaf!”


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *