Hostel in Australië

Hosteleigenaar Carolyn geeft tips en informatie voor backpacken in Australië

Carolyn is hosteleigenaar van Backpackers By the Bay in Australië. Zij vertelt haar verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in uitdagend Australië.

Hoe ben je in Australië terechtgekomen? What’s your story?
Mijn man, Peter, en ik hadden genoeg van onze banen na jaren lang hetzelfde te doen. We begonnen rond te kijken voor een bedrijf om over te nemen. We werden in het begin niet serieus genomen, omdat we geen duidelijk beeld hadden van wat we wilden. Dus bekeken we onze wensen en besloten dat we aan de kust wilden wonen en een bestaand bedrijf wilde overnemen dat niet goed liep.

Zo zouden we meteen wat inkomsten hebben, maar wel met de ruimte om het bedrijf naar onze eigen wensen aan te passen en zo onze eigen persoonlijkheden te laten zien. Toen dit hostel op de markt kwam, was het precies waar we naar op zoek waren en het feit dat het in de toeristen industrie was, was perfect. We houden allebei van reizen en ontmoeten graag mensen die ook van reizen houden.

backpacken backpackkit australie
The Opera House in Sydney

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Australië?
Je kunt in Austalië zoveel beleven en door de grote van het land, varieert dat enorm van plek tot plek. De meesten mensen zijn zich er niet van bewust dat 85% van alle Australiërs, wonen aan of dichtbij bij de kust. De stranden, surf mogelijkheden en the Great Barrier Reef zijn ongeëvenaard. Onze steden zijn modern en mooi. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en activiteiten. In zijn geheel is Australië een heel veilig land en makkelijk om in te reizen. Airlie beach en the Withsundays zijn oogverblindend. Het is ongelofelijk hoe mooi de kleuren van het water zijn en hoe fantastisch de Withsunday eilanden zijn.

Hoe zou je de mensen in Austalië omschrijven?
Vriendelijk en laid back! Vergeleken met de meeste andere culturen zijn Australiërs erg laid back en gastvrij.

backpacken backpackkit australie
De witte stranden van de Whitsunday’s

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Australië?
Gezien de grootte van het land, is het verassend hoe makkelijk je kunt reizen in Australië. Met de bus of trein kun je bijna overal komen. Een auto huren is ook populair, net als vliegen.  Dit gebeurt steeds meer onder backpackers nu de prijzen van vliegtickets in de laatste jaren gedaald zijn.

…de veiligheid voor backpacken in Australië?

Australië is een veilig land. Natuurlijk gelden ook hier algemene adviezen als ‘niet alleen over straat gaan s’ nachts’ en ‘nooit bij een vreemde in de auto stappen’. Vooral langs de oostkust, de zogenoemde ‘backpackers trail’, zou heel veilig aan moeten voelen.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit hostel australie

Carolyn

Carolyn en haar man Peter waren niet langer gelukkig met hun leven in Australië en besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ze zeiden beide hun baan op en kochten een slecht lopend hostel aan de kust.

Bekijk hier de website van Backpackers By the Bay
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *