Het Holi festival in India bezoeken als backpacker

India

Tijdens het Holi festival in India trekken mensen de straat op en bestrooien elkaar met gekleurd poeder en water. Voor deze ene dag zijn alle mensen gelijk.

In een land waar het kastenstelsel nog altijd het leven bepaalt, is een feest als dit extra bijzonder. Geweldig om als backpacker een keer mee te maken natuurlijk! India is tijdens het Holi festival niet overal even veilig, maar zeker de moeite waard. Met de volgende tips maak je er een onvergetelijk avontuur van.

Het Holi festival Holi festival in India

83% van de bevolking in India is Hindoeïstisch. Het Holi festival, het ‘nieuwe jaar’ van de Hindu’s, wordt daarom in heel India gevierd en is het belangrijkste feest in het jaar. Het feest wordt gezien als de viering van het nieuwe jaar, het begin van de lente, maar ook als het feest van de overwinning van het goede over het kwaad.

Mensen in heel India trekken de staat op en bestrooien elkaar met gekleurd poeder en water. Tijdens deze bijzondere dag zijn alle kasten in India gelijk. Naast dit ritueel is dit een dag voor het bezoeken van familie en vrienden, lekker eten en worden de goden geëerd.

Korte geschiedenis van het Holi festival

Tijdens het Holi festival wordt de overwinning van het goede over het kwaad gevierd. Het festival komt voort uit het eeuwenoude verhaal van een koning die als god aanbeden wilde worden. De enige die dit niet deed was zijn zoon, waarop de koning besloot zijn zoon te vermoorden. Op bizarre wijze wist de zoon zijn dood steeds opnieuw te ontlopen. Dankzij bescherming van de god Shiva overleefde de zoon en kwam juist de koning om. Het goede had overwonnen.

Als backpacker naar het Holi festival in India Holi festival in India

Het Holi festival in India is geweldig om als backpacker mee te maken. Doordat alle mensen in het land op deze dag gelijk zijn, word ook jij als buitenlander deze dag net als ieder ander behandeld. En eerlijk is eerlijk … wie wil nou niet met gekleurd poeder door de staten van India rennen en mensen bekogelen?

Het is belangrijk om de juiste stad uit te kiezen om als backpacker te bezoeken tijdens Holi. India is een groot land, en de festiviteiten kunnen per streek verschillen. Zo wordt het festival met name in het het noorden van India gevierd, in en rondom de steden Delhi, Jaipur en Agra. Hier vind je verschillende plekken die worden aangeraden.

Ter plekke

Informeer goed in je hotel of hostel als je zelf het Holi festival wilt meemaken. Vraag altijd aan locals waar je het beste heen kan en op welke tijd. Misschien kun je je wel bij mensen aansluiten. Het komt voor dat lokaal groot feest gevierd wordt de avond voor de officiële dag.

Uit ervaring van reizigers blijkt namelijk dat het Holi festival niet altijd even veilig is. Door de hoeveelheid alcohol die gedronken wordt, wordt aangeraden aan het einde van de dag niet door de straten te lopen. Dit geldt met name voor vrouwen.

De tip is daarom om ’s ochtends de straat op te gaan om dit boeiende festival mee te maken. Blijf op de grote en drukke straten en geniet. Later op de dag organiseren hotels door het hele land feesten voor toeristen. Bezoek deze of zorg dat je bij mensen aansluit die bekend zijn met de stad en de omgeving.

Have fun!


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *