Het Golden Plains festival in Australië

Het Golden Plains festival bezoeken als backpacker

Op het Golden Plains festival in Australië kun je nog even een echte hippie zijn. Tijdens een lang weekend wordt in de Outback een klein dorp opgebouwd, compleet met supermarkt, bar, restaurant, camping en massage salon. En natuurlijk staat ook dit festival in het teken van lekker eten en dansen op de beste muziek in het outdoor theater. Lees in het onderstaande artikel hoe je hier als backpacker bij kunt zijn.

backpacken backpackkit australie


Het Golden plains festival in Australië

Het leuk aan dit festival, is dat het alles behalve commercieel is. Zo is er op het gehele terrein geen reclame te vinden en is er een supermarkt waar je gewoon je eigen drank en eten kunt kopen. Het festival draait om muziek, maar er is veel meer dan dat. Zo zijn er in de tijd dat het festival bestaat steeds meer tradities ontstaan, die voor een groot deel bedacht zijn door de bezoekers zelf.

Zo heeft iemand ooit bedacht een rozenboog midden op een pad te zetten. Iedereen die onder de boog doorliep zou liefde ontvangen. De boog wordt door deze bezoeker nu elk jaar mee genomen met een andere aankleding.
Ook staat er op het terrein een boomstam, die één jaar ineens rood geschilderd werd. Een van de bezoekers bedacht om hier tijdens het festival samen te komen met alleen mensen met rood haar. Ook dit is nu een jaarlijkse traditie.

backpacken backpackkit australie

Korte geschiedenis van het Golden Plains festival in Australië
In 2007 vond het eerste Golden plains festival in Australië plaats, georganiseerd door dezelfde organisatie als het Meredith festival. Het festival vind op het zelfde terrein plaats, 30 km van het plaatse Meredith, in de outback van Australië. Tijdens deze eerste editie speelden 30 muzikanten op het festival.

Het Golden Plains festival vindt in het voorjaar plaats en is een stuk kleiner dan het Meredith festival. Mede om deze redenen is het Golden Plains festival in Austalië zo een succes.

backpacken backpackkit australie

Als backpacker naar het Golden Plains festival in Australië
Ook dit jaar gaat het Golden plains weer los. En als backpackers wil je daar natuurlijk bij zijn! Dit jaar vindt het festival plaats op 11 t/m 13 maart 2017. Tickets voor een heel weekend inclusief kampeerplek kosten 350 Australische dollar, wat afhankelijk van de koerst omgerekend 225 euro is.

Have fun!


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *