De eerste keer backpacken

Tips voor je allereerste backpackavontuur

Je hebt de beslissing genomen: je gaat voor het eerst backpacken. Je ziet jezelf al helemaal zitten in een warm land, een ijsthee in de hand, samen met andere backpackers, of juist in je eentje genietend van het uitzicht over de uitgestrekte rijstvelden. Het avontuur kan niet snel genoeg beginnen! Wij helpen je op weg om van je eerste backpackreis een geweldige ervaring te maken.

Je bestemming voor de eerste keer backpacken kiezen

Je gaat voor de eerste keer backpacken, maar waarheen? De mogelijkheden zijn eindeloos: naar de andere kant van de wereld of juist wat dichter bij, low budget of liever wat meer luxe, een toeristische plek of in the middle of nowhere. Bedenk eerst wat jij graag wilt en kies daar je bestemming op uit.

  • Typische low budget backpacklanden zijn Ecuador, Laos, Vietnam en Indonesië. In deze landen ben je gemiddeld maximaal 15 euro per dag kwijt. Als je je uitgaven laag houdt, kan je langer en meer reizen. Bekijk hier ons landenoverzicht met indicatie van hoeveel geld je per dag nodig hebt.
  • Vind je het leuk om veel andere backpackers te ontmoeten? Ga dan voor bijvoorbeeld Australië, Zuid-Afrika, Thailand, West-Amerika en Maleisië. Hier ben je zeker niet de enige en ontmoet je andere backpackers. Wel zo gezellig! Bovendien krijg je op die manier makkelijk tips voor een slaapplaats en sightseeing.
  • Als je graag off the beaten track gaat, kun je beter kiezen voor landen zoals Colombia, Jordanië, Peru, Madagaskar en Argentinië. Ook deze minder ontdekte pareltjes hebben veel te bieden en de kans is klein dat je tussen de hordes toeristen belandt. Lees bijvoorbeeld eens onze artikelen over Colombia.
  • Blijf je voor de eerste keer liever wat dichter bij huis? Je kan natuurlijk ook backpacken in Europa! Het voordeel is dat je geen duur vliegticket hoeft te kopen en minder grote voorbereidingen hoeft te doen. Wat dacht je van wildkamperen in Scandinavië? Of wandelen door de Scottish Highlands?
Rijstveld backpacken
Bali, een populaire bestemming om andere backpackers te ontmoeten, door Jamie Fenn

Voorbereidingen voor je eerste backpackreis

Als je je bestemming gekozen hebt, kunnen de echte voorbereidingen beginnen. Wanneer je voor de eerste keer gaat backpacken, moet je aan behoorlijk wat dingen denken: vaccinaties, een paspoort, een backpack kopen… In onze to-do list zetten we alles voor je op een rijtje.
En wat stop je eigenlijk allemaal in je backpack? Dingen die je in ieder geval niet mag vergeten zijn je reisdocumenten en kopietjes daarvan, een creditcard en je vaccinatiepaspoort. Ook een lichtgewicht, opvouwbaar rugzakje is handig, zodat je niet steeds met je backpack hoeft te slepen. Zie voor de rest onze ultieme paklijst voor backpackers. Tip: neem de essentiële dingen mee, maar reis zo licht mogelijk!

Maak je geen zorgen!

De eerste keer backpacken is natuurlijk een beetje spannend. Je bent niet de enige die met kriebels in je buik in het vliegtuig stapt. Maar maak je geen zorgen: het wordt een geweldig avontuur. Met de juiste voorbereidingen ben je al een heel eind. En ben je bang om alleen te reizen? Wees niet bang dat je alleen zult blijven. Een simpel ‘hi’ is vaak al genoeg om in contact te komen. In hostels, cafés met internet en het nachtleven ontmoet je andere backpackers. Je kan ook een (meerdaagse) tour boeken. Dan leer je zeker andere backpackers kennen en misschien besluit je zelfs wel om samen met iemand verder te reizen.


Backpackkit samen met:
Janna kamphof backpackkit

Janna Kamphof

Janna is een 21-jarige avonturier uit de buurt van Haarlem. "Als ik niet aan het werk ben, ga ik het liefst op ontdekkingstocht." Recent heeft Janna het prachtige Colombia bezocht.

Tweet
Share
+1
Pin it
Gerelateerde producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *