De Airbnb van Mica & Martín in Buenos Aires is een jaar vooruit volgeboekt.

Buenos Aires, Argentinië

Mica & Martín verhuren hun huis aan toeristen in de prachtige stad Buenos Aires. Ze vertellen ons hoe het is om gasten van over de hele wereld in huis te hebben. Bekijk hier hun huis.

Jullie wonen in Buenos Aires. Hoe is dat?

Buenos Aires staat bekend om haar rijke cultuur. Het wordt ook wel ‘the bookshop capital of the world’ genoemd en heeft een grote hoeveelheid aan artistieke activiteiten. Van de bekende Tango dat wordt gedanst in barretjes die ‘milongas’ heten, tot aan theaters. Niet alleen het bekende ‘Teatro Colón’, maar ook de underground scene van het theater is van hoge kwaliteit, net als jazz bars. Het nachtleven in Buenos Aires is uitstekend en je kunt onze traditionele ‘Parrillas’ niet missen, als je van het beste vlees wilt genieten natuurlijk. Zo niet, dan vind je door de grote invloed van Italianen, hoge kwaliteit pizzeria’s. Samen met de VS behoort Argentinië tot een van de twee landen met de meeste Italiaanse immigranten, door de migratie in de twintigste eeuw.

Wat meestal niet in toeristengidsen vermeld wordt, is dat Buenos Aires een grote stad is, en dat de commercie, het financiële district en politieke gebouwen allemaal zijn gecentreerd in het centrum van de stad. Tijdens de spits is Buenos Aires een ware chaos. Daarentegen komt de stad ’s nachts tot rust. De hoogste kwaliteit van leven vind je in de buurten, ‘barrios’, rondom het centrum, die ieder een eigen identiteit hebben. We raden gasten meestal aan in een van deze buurten te verblijven.

Wat is de belangrijkste reden om Buenos Aires te bezoeken?

Absoluut de culture diversiteit van de stad.

Waarom zijn jullie begonnen met het verhuren op Airbnb?

We wonen in een groot huis en we dachten er over een aantal kamers onder te verhuren, want ons inkomen was net te laag om het huis nog goed te onderhouden. Vorig jaar, toen Mica in Parijs was voor haar studie, ontmoette zij Mirko. Hij zou later dat jaar naar Buenos Aires komen. Mica nodigde hem uit om bij ons te verblijven en dat deed hij. We werden goede vrienden. Daarna begonnen we het huis wat vaker te verhuren. We ontmoetten zulke leuke mensen en waren verrast hoe leuk we het vonden. Aan het eind van 2014 hadden we beide kamers al bijna helemaal verhuurd voor het volgende jaar!

Hoe ervaren jullie het hebben van gasten in jullie huis?

We vinden het geweldig om mensen van over de hele wereld over de vloer te hebben. Hoeveel contact we met gasten hebben, hangt af van verschillende omstandigheden – hoe lang mensen blijven, ons werkrooster op dat moment en natuurlijk het verschil in persoonlijkheden – maar we hebben hele fijne ervaringen gehad. We hebben misschien geluk gehad met de respectvolle manier waarop mensen met ons huis om zijn gegaan, maar we geloven erin dat mensen naar ons toe komen, omdat ze via ons profiel op Airbnb iets zien in ons en ons huis.

Uit ervaring kan ik zeggen dat de meeste mensen die via Airbnb verhuren of huren, vaak ‘easy going’ zijn. Het soort toerisme dat Airbnb levert trekt dit type mensen waarschijnlijk aan. Dit zijn niet de type mensen dat van ‘all-inclusive’ of georganiseerde reizen houden.

Welk verhaal zullen jullie nooit vergeten?

We hebben hele leuke barbecues en grappige momenten met veel mensen gedeeld en er zijn een aantal anekdotes waar Joaquín, onze Beagel, in voorkomt. Maar de mooiste herinnering, en ook de meest bijzondere, was met onze gast Henny, een bijzondere vrouw uit Amsterdam. Henny besloot twee weken bij ons te verblijven, nadat ze was weggegaan uit een huis in het centrum van de stad. Dit huis bleek veel te lawaaierig en de foto’s van onze tuin spraken haar aan. Henny zou een week blijven, maar bleef uiteindelijk 15 dagen, wat ons de kans gaf haar goed te leren kennen. Wat ons het meest verraste was haar creativiteit en de praktische ideeën die ze had voor ons huis. Ze deelde haar ideeën met ons wat er toe leidde dat zij en Martin het huis als een echt klusteam opknapte.


Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *