Het Boryeong modderfestival in Zuid-Korea

Boryeong, Zuid-Korea

Tijdens het Boryeong modderfestival in Zuid-Korea draait het maar om één ding: modder! Het strand van Boryeong veranderd negen dagen per jaar in een waar modderparadijs. Dit festival op je bucketlist niet ontbreken.

Het Boryeong modderfestival in Zuid-Korea.

In juli veranderd de rustige badplaats Boryeong 9 dagen lang in een chaos van modder. Overal op het strand staan enorme luchtkussens, voedbalveldjes, glijbanen en zelfs gevangenissen, allemaal gevuld met modder. Als bezoeker bevind je je in een enorme speeltuin waar je door medewerkers van het festival steeds weer wordt besmeurd met modder. Even afkoelen kan in de zee of onder een tuinslang. Optredens en DJ’s zorgen voor de echte festival vibe. En, tijdens het dansen wordt je natuurlijk ook weer besproeid met modder.

Het festival is geheel gratis en wordt bezocht door zo’n 15.000 mensen van over de hele wereld. Vooral backpackers weten de weg naar dit glibberige festival te vinden.

Korte geschiedenis van het Boryeong modderfestival.

Het Boryeong modderfestival is nog vrij jong en is om geheel commerciële redenen opgezet. Het plaatstje Boryeong staat bekend om haar kuuroorden en zuiverende modder. Om meer toeristen naar de plaats te trekken, is een festival bedacht waar deze modder centraal staat.

Tijdens het festival wordt dan ook alleen de beste modder gebruikt, dat wordt aangeleverd door de verschillende kuuroorden in de omgeving. Het Boryeong modderfestival zou daarom ook niet alleen leuk moeten zijn, maar ook nog eens goed voor de huid.

Als backpacker naar het Boryeong modderfestival in Zuid-Korea.

Tijdens het Boryeong modderfestival loopt het plaatsje vol met toeristen. Als je vooraf een hotel, motel of hostel wilt boeken, moet je dat ver van tevoren doen. Houd er rekening mee dat de prijzen verdubbelen tijdens deze periode.

Als extra inkomstenbron openen veel Koreanen tijdens dit festival Minbak’s. Dit zijn kamers die je bij families thuis kunt huren. Tijdens het Boryeong modderfestival zijn er meer Minbak’s dan andere accommodaties beschikbaar. Een goede manier om de lokale bevolking te leren kennen.

Have fun!


Tweet
Share
+1
Pin it

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *