Backpackers eiland Koh Rong Samloem

Travel guide voor backpacken naar Koh Rong Samloem, Cambodja

Hoewel de Thaise eilanden niet uit het backpackers wereldje zijn weg te denken, wordt bij Cambodja vaak niet gedacht aan tropische eilanden met witte stranden. Zonde! Want Cambodja heeft deze eilanden wel. Dat Koh Rong en met name Koh Rong Samloem minder bekend zijn, betekend wel dat je hier (nog) niet overspoeld wordt door talloze backpackers en je zo het echte eilandleven kan ervaren.

backpacken backpackkit cambodia
De pier van Koh Rong Samloem

Wat kun je verwachten op Koh Rong Samloen?
Verwacht geen party eiland zoals op haar grote zus Koh Rong of in de badplaats Sihanoukville. Koh Rong Samloem is het rustigere zusje van de drie, waar je als backpacker vooral kunt genieten van het echte eiland leven. Er is niet veel meer dan accommodaties, een aantal restaurantjes en vooral parel witte stranden en de heldere zee. Klinkt precies als wat je nodig hebt? We vertellen je alles wat je moeten weten voor een tripje naar dit tropische eiland.

Hoe kom je op Koh Rong Samloem?
Je bereikt Koh Rong Samloem per boot vanuit het vissersplaatsje Sihanoukville. Tickets koop je op de pier en er vertrekken meerdere boter per dag naar het eiland en weer terug. Tickets vooraf kopen is dus niet noodzakelijk. Let wel op dat je tickets koop naar Koh Rong Samloen en niet naar Koh Rong en stap ook niet op de verkeerde boot! De boot brengt je in ongeveer een uur naar het eiland, waar de grote ferry aanmeert aan de hoofdzijde van het eiland. Vanuit daar kun je kleinere bootjes nemen naar Lazy Beach of Mad Monkey.

backpacken backpackkit cambodia
Het lokale eilandleven

Waar verblijven op Koh Rong Samloem?
Voor backpackers accommodaties zijn er eigenlijk drie opties. Saracen baai is het hoofdstrand van het eiland, met een lange strip hostels en bungalows langs het stand. Je vind hier restaurantjes waarvan een aantal met wifi, een mini supermarkt (maar verwacht hier niet te veel van) en een aantal snorkel en duikscholen.
Wil je wat meer de natuur en het paradijselijke eiland gevoel opzoeken, dan is Lazy Beach een goede optie. Vanuit Saracen baai hike je in ongeveer 40 minuten door de jungle naar de andere kant van het eiland. Hier vind je langs het strand een handvol hostels met een echte eiland vibe.
Als derde optie kun je naar het Mad Monkey hostel, het echte backpackers hostel van het eiland en alleen bereikbaar per boot. Mad Monkey is de beste optie als je opzoek bent naar een ‘home away from home’ waar je ontvangen wordt als familie en een echt community gevoel heerst. Het hostel heeft een restaurant waar tot in de late uurtjes gemoedelijk gefeest wordt, bungalows met verschillende dorm opties en een privé strand. En omdat je vanaf het hostel s’ avonds nergens heen kunt, worden er door het hostel elke avond activiteiten georganiseerd. Wifi is in het Mad Monkey Hostel niet beschikbaar, want zoals je boven de bar kunt lezen, heeft het hostel de filosofie ‘no wifi, we talk to each other’.

backpacken backpackkit cambodia
Parelwitte stranden

Waar je op Koh Rong Samloem ook verblijft, wees voorbereid om vooral niks te doen, te genieten van het blauwe water en de witte stranden en uitgerust het eiland weer te verlaten.

Have fun!


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit cambodia

Hostel Mad Monkey Koh Rong Samloem

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mad Monkey hostels Cambodja. Mad Monkey is een begrip onder backpackers in Cambodja, met een vestiging in Phnom Penh, Siem Reap, Kampot, Boracay en op Koh Rong Samloem.

Check hier de website van Mad Monkey hostels
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *