Backpacken in Zuid-Afrika

Hosteleigenaar Leigh geeft tips en informatie voor backpacken in Zuid-Afrika

Leigh is hosteleigenaar van Lungile Backpackers Lodge in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Hij vertelt zijn verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in Zuid-Afrika.

Hoe ben je in Zuid-Afrika terechtgekomen? What’s your story?
Mijn oom kwam jaren geleden in aanraking met backpacken nadat hij zelf een tijd in het buitenland gereisd had. Na zijn reizen is hij een hostel begonnen in Zuid-Afrika. Gedurende mijn jeugd bracht ik veel vakanties in zijn hostel door. Deze vakanties motiveerde me om zelf op reis te gaan en later mijn eigen hostel te beginnen. Het hostel dat ik nu run, was eerst van een andere oom van mij. Hij was ook een echte backpacker, maar hij is helaas overleden. Met veel hulp van mijn familie lukt het mij om het droomhostel van mijn oom verder op te bouwen en zijn droom in leven te houden.

backpacken backpackkit zuid afrika
Het Zuid-Afrikaanse landschap, gefotografeerd door Kevin Benkenstein

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Zuid-Afrika?
In Zuid-Afrika vind je avontuur, geschiedenis, wild life, prachtige landschappen en heerlijk eten. Van bergen tot stranden die behoren tot de mooiste op de wereld, er zijn maar weinig landen die zoveel bieden als Zuid-Afrika. Het land wordt dan ook niet voor niks ‘the world in one country’ genoemd. Zuid-Afrika heeft door het hele land een goed netwerk van betaalbaar transport, hotels en excursies. Plan voor een trip naar Zuid-Afrika minstens 4 weken in!

Hoe zou je de mensen in Zuid-Afrika omschrijven?
Zuid-Afrikanen behoren tot een van de vriendelijkste en meest gastvrije volkeren op de wereld. Met hun warme en zorgzame karakters, zullen Zuid-Afrikanen je met open armen in hun land ontvangen.

backpacken backpackkit zuid afrika
Surfen aan de kust van Kaapstad, gefotografeerd door Shaun Bell

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Zuid-Afrika?
Een speciale backpackersbus in Zuid-Afrika is Baz Bus. Deze bus brengt backpackers van deur tot deur met een betrouwbare service. Verder kent het land verschillende busservices en touroperators.

…de veiligheid voor backpacken in Zuid-Afrika?
Zoals in elk land, is het in Zuid-Afrika belangrijk dat je de algemene veiligheidsregels in acht neemt. Als je deze basisregels volgt, is backpacken in Zuid-Afrika veilig.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit zuid afrika leigh

Leigh

Doordat twee van zijn ooms een hostel runde, kwam Leigh al jong in aanraking met de backpackers wereld. Hij wist dan ook al gauw dat hij zelf een hostel wilde beginnen. In Port Elizabeth nam hij het hostel van zijn overleden oom, om op die manier de droom van zijn oom in leven te houden.

Bekijk de website van Lungile Backpackers Lodge.
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *