Backpacken in Vietnam

Hostel eigenaar Mai geeft tips en informatie over backpacken in Vietnam.

Mai is hosteleigenaar van Ninh Binh Panorama Homestay in Ninh Binh, Vietnam. Zij vertelt haar verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in prachtig Vietnam.

Hoe ben je in Vietnam terechtgekomen? What’s your story?

Mijn familie bezat dit stuk land al generaties lang en gebruikte het voor de landbouw. Sinds steeds meer toeristen hun weg naar Vietnam en ook Ninh Binh vinden, kwamen we op het idee van een homestay. We werken hier met het hele familie en ontvangen gasten van over de hele wereld. Het is geweldig om zo een stukje van ons land en onze cultuur met mensen te delen.

backpacken backpackkit vietnam
Grazende koeien in Ninh Binh

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Vietnam?
Vietnam is een onwijs mooi land. De natuur is in elk deel van Vietnam anders en mooier. Ninh Binh wordt bijvoorbeeld het Halong Bay op land genoemd, met lijnstenen bergen die uit het water uitstijgen. Maar ook de rijstvelden rondom Sapa en de steden zijn echt de moeite waard om al backpacker te bezoeken.
Vietnam is een vriendelijk land en goed te betalen voor de meeste backpackers. En we hebben natuurlijk de vietnamese keuken.

Hoe zou je de mensen in Vietnam omschrijven?
De meeste mensen in Vietnam zijn vriendelijk, maar een beetje gesloten. De meeste mensen zijn wat op zichzelf, maar altijd bereid te helpen. Ik denk ook dat er een groot verschil is tussen de mensen in de stad en de mensen daarbuiten. Hier op het platteland zijn mensen relaxt en gelukkig. In de stad is het leven niet voor iedereen even makkelijk en dat zie je terug in de mensen. Mensen zijn daar wat meer gestrest. Maar over het algemeen zijn de mensen in Vietnam traditioneel en erg respectvol naar anderen en zeker naar backpackers.

backpacken backpackkit vietnam
Een prachtige plek om tot rust te komen

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Vietnam?
Je kunt je in Vietnam prima verplaatsen met de bus. Door het landschap en de slechte wegen moet je er wel vanuit gaan dat reizen lang duren, maar de bussen zijn erg comfortabel. Er is ook een trein die de meest belangrijke steden met elkaar verbind. En in de steden zijn er taxi’s en natuurlijk motoren. Motoren zijn misschien wel het meest Vietnamese vervoersmiddel en ik raad het dan ook zeker aan een keer een motortaxi te nemen. We hebben hier ook Uber in de grote steden en zelfs Uber Motor.

…de veiligheid voor backpacken in Vietnam?
Vietnam is erg veilig en je hoeft je als backpacker eigenlijk nergens zorgen over te maken. De enige plekken waar nog wel eens kleine berovingen voorkomen, is op plekken waar veel backpackers zijn, zoals in bars, discoteken en het busstation. Let hier dus wat extra op je spullen.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit vietnam

Mai

Met haar hele familie runt Mai hostel Ninh Binh Panorama Homestay. Op deze prachtige plek midden in de natuur ontvangen zij backpacker van over de hele wereld.

Bekijk het hostel op Booking.com
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *