Backpacken in Uruguay

Hosteleigenaar Martin geeft tips en informatie over backpacken in Uruguay.

Martin is hosteleigenaar van Hostel Punta Ballena Bar in Uruguay. Hij vertelt zijn verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in Uruguay.

Hoe ben je in Uruguay terechtgekomen? What’s your story?
Nadat ik in de jaren 1988 en 1989 door veel landen in Latijns Amerika reisde, vertrok ik in 1991 voor een reis naar Europa. Tijdens dit jaar verbleef ik veel in hostels en leerde ik dit type accommodatie kennen. In Uruguay bestonden hostels toen nog nauwelijks. Zo ontstond de droom om een hostel te beginnen en startte ik een aantal jaar later de bouw van Hostel Punta Ballena Bar. We openden in 2013 en dit is sindsdien mijn huis en werk.

backpacken backpackkit uruguay
De kust van Punta Ballena , Uruguay.

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Uruguay?
De natuur in Uruguay is gevarieerd; van originele geografische en culturele manifestaties aan de Atlantische kust van Rio de la Plata, tot aan de naburige meren die naar de zee lopen. Bergdorpjes en steden wisselen elkaar af. Folkore, Tango en Candombe zijn typische muziekstijlen in Uruguay die je in typische Uruguayaanse barretjes en op de straten hoort. Tablados is het gekostumeerde carnaval waar mensen met trommels en strijkers door de straten lopen, dansen en muziek maken. Mensen leven harmonieus en dicht bij de natuur. Dit geeft reizigers in Uruguay talloze mogelijkheden voor het verkennen van dit prachtige land.

Hoe zou je de mensen in Uruguay omschrijven?
Mensen in Uruguay zijn traditioneel en vriendelijk. Ze genieten het liefst samen met hun gasten van het land en zorgen er zo voor dat gasten van hun verblijf kunnen genieten. Mensen in dorpen, steden en toeristische gebieden kunnen van elkaar verschillen, maar overal vind je mensen met respect voor de mensen die het land bezoeken.

backpacken backpackkit uruguay
Het koloniale plaatsje Colonia del Sacramento.

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Uruguay?
Het transport tussen de toeristische plekken in Uruguay is uitstekend. Door de grote afstanden tussen de toeristische plekken in het land, is het aan te raden te reizen met de bus. Informatie over vertrektijden zijn online te vinden en tickets zijn vooraf te bestellen. Ook zie je in Uruguay langs de bekende routes backpackers liften. In tegenstelling tot andere landen, rijden er in Uruguay geen treinen.

…de veiligheid voor backpacken in Uruguay?
De maatregelen die een reiziger moet treffen om veilig te kunnen reizen in Uruguay zijn minimaal. Uruguay wordt gezien als het veiligste land van Zuid Amerika.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit uruguay

Martin

In 2013 opende Martin zijn hostel in Punta Ballena, Uruguay, nadat hij zelf de wereld rond reisde. Backpacken was op dat moment nog redelijk nieuw in Uruguay en hostel bestonden er nog niet veel.

Bekijk de website van Hostel Punta Ballena Bar.
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *