Backpacken in Laos

Hostel eigenaar Joe geeft tips en informatie over backpacken in Laos.

Joe is hosteleigenaar van Maylyn Guesthouse in Vang Vieng, Laos. Hij vertelt zijn verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in Laos.

Hoe ben je in Laos terechtgekomen? What’s your story?
Ik was een eeuwige backpacker. In 1972 reisde ik de ‘hippie trail’, van Afghanistan naar India, door Zuid-Oost Azië en naar Australië. Er was toen nog geen Lonley Planet en geen internet. We moesten nog echt met de lokale bevolking communiceren en mijn geld ging op aan de reis zelf in plaats van alcohol. Ik had altijd het idee om iets van een guesthouse te beginnen. Vang Vieng voelde als de juiste plaats op het juiste moment. Ik ontmoette daar ook mijn huidige vrouw. Ik was timmerman van beroep dus ik bouwde mijn eigen huis. Mijn vrouw motiveerde mij de bungalows zelf te bouwen, wat er toe leidde dat ik 90% van de Maylyn Guesthouse en de tuin ontwierp en bouwde.

backpackkit backpacken laos
Vang Vieng, Laos

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Laos?
De natuur is prachtig. Ik houd van de bergen. De schoonheid ervan is wat me aangreep toen ik hier voor het eerst kwam. Na een zomerse bui ruikt het schoon, fris en dan geniet ik van de stilte. In Vang Vieng is de ‘tubing party scene’ groot. Ik houd niet van het lawaai dat het met zich meebrengt. Lawaai zorgt ervoor dat je zoveel van de wereld om je heen mist. Kom naar mij als je de party scene even wilt ontvluchten en wilt genieten van rust en prachtig uitzicht.

Hoe zou je de mensen in Laos omschrijven?
Laos lijkt op het noorden van Thailand, alleen is accommodatie wat goedkoper. De mensen uit Laos zijn heel vriendelijk. Ze hebben graag lol en zullen er alles aan doen reizigers bij de party scene te betrekken, vooral door het weggeven van gratis drankjes. Ze zijn niet zo opdringerig als wat je in andere delen van Azië ziet, maar door de vele toeristen die er tegenwoordig zijn, verandert dit wat.

En zoals in elk land zijn er natuurlijk goede mensen en mensen die dat gewoon niet zijn. Verder zijn mensen in Laos erg laid back en misschien niet het meest gemotiveerd. Ze kunnen ook wat onverantwoordelijk zijn, vooral in het verkeer.

backpacken backpackkit laos
That Luang, de belangrijkste tempel in Laos.

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Laos?
Er zijn genoeg bussen en minibusjes voor toeristen. Ik adviseer om lokale bussen te gebruiken. Het is een hele ervaring, die het waard is om wat langer over de reis te doen. Heb je bijvoorbeeld wel eens in een overvolle bus gezeten, waar de oude vrouwen levende kippen op schoot hebben en mannen die gokken? De slow-boat over de Mekong heeft een mooie ambiance en vaart naar mooie dorpjes.

…de veiligheid voor backpacken in Laos?
De veiligheid is best goed. Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld. Mensen in Laos houden over het algemeen niet van geweld, zelfs de politie niet. Toch moet je verstandig blijven. Niet alle mensen in Laos komen er ook vandaan, dus pas altijd goed op jezelf.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit loas hostel

Joe

Als eeuwige backpacker reisde Joe in 1972 reisde de 'hippie trail', van Afghanistan naar India, door Zuid-Oost Azië en naar Australië. In Loas trouwde hij zijn huidige vrouw en bouwde Maylyn Guesthouse.

Bekijk de Facebook pagina van Maylyn Guesthouse
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *