De Dominicaanse Republiek

Backpacken in het surfdorpje Las Terrenas

De Dominicaanse Republiek staat vooral bekend om all-inclusive resorts in Punta Cana, maar het land is voor backpackers juist heel leuk. Omdat het eiland nog niet door enorm veel backpackers bezocht wordt, kun je er de echte Dominicaanse cultuur nog proeven. Het dropje Las Terrenas is een populair surfdorpje aan de noordkust van het eiland. We geven je tips over deze toffe backpack bestemming en wat er in de omgeving te zien is

backpacken las terrenas backpackkit
De zonsondergang op Las Terrenas
Backpacken in Las Terrenas

Het dropje Las Terrenas ligt op het schiereiland Samana aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Het dorpje staat bekend om haar goeie surfstranden waardoor steeds meer surfers hun weg weten te vinden naar het dorp. Maar ook andere toeristen bereiken het dorpje, waardoor je er nu steeds meer hostels, hotels en resorts vindt. Het oude vissersdorpje is nu een gezellige mix van het echte Dominicaanse leven en een gezellig toeristisch plaatsje. Je vindt er nu leuke restaurantjes en barretjes en ‘s avonds kun je los gaan op Latijns Amerikaanse muziek.

backpacken las terrenas backpackkit
Een restaurantje op het strand in Las Terrenas
Wat te doen op schiereiland Samana

Het schiereiland Samana is een gebied vol prachtige natuur. Dus naast surfen en dansen is er genoeg te doen. Met de auto of een excursie kun je gemakkelijk het gebied ontdekken.
Surfen- Hét surfstrand van Las Terrenas is Playa Bonita. Het hele jaar kun je er terecht voor fijne golven voor beginners en gevorderde surfers. Aan het strand van Playa Bonita vind je twee surfscholen waar je lessen kunt nemen of surfboards kunt huren. Met de auto of scooter ben je vanaf het centrum in 10 minuten op Playa Bonita.

backpacken las terrenas backpackkit
Surfstrand Playa Bonita

Waterval El Limon- Op het midden van het schiereiland Samana ligt de prachtige waterval El Limon midden in de jungle. Met een gids kun je wandelend of per paard naar de waterval toe. Te voet duurt de toch zo’n anderhalf uur heen en weer terug. Het plaatsje El Limon, waar de route naar de waterval begint, ligt op ongeveer een half uur rijden van Las Terrenas.

backpacken las terrenas backpackkit
Waterval El Limon

Bacardi eiland- Dit kleine eilandje ligt aan de zuidkust van Samana. Met een bootje vaar je vanaf het plaatsje Samana in 10 minuten naar het eiland. Op het eiland, dat eigenlijk Cayo Levantado heet, werd de eerste Bacardi reclame gefilmd. Op het spierwitte eilandje kun je heerlijk zonnen, genieten van een drankje, muziek en zwemmen en snorkelen in het turquoise water. Het plaatsje Samana light op ongeveer een uur rijden van Las Terrenas.

backpacken las terrenas backpackkit
Witte stranden van Bacardi eiland

De mangrove- Met een boot, ook vanaf het plaatsje Samana, vaar je naar het nationale park Los Haitises. Daar vind je de mangrove en een aantal bijzondere grotten die je per boot of per voet kunt bezoeken.

backpacken las terrenas backpackkit
De mangrove in Los Haitises

Walvissen en dolfijnen spotten- Van januari t/m maart trekken walvissen en dolfijnen langs de zuidkust van de Dominicaanse Republiek. Met een excursie vanaf het plaatsje Samana kun je deze mooie dieren spotten.

backpacken las terrenas backpackkit
Dolfijnen spotten rondom de mangrove
Hoe kom je in Las Terrenas?

De snelste manier om in Las Terrenas te komen, is door te vliegen op vliegveld Samana. Vanaf Samana rijd je in ongeveer een uur naar het plaatsje Las Terrenas. Omdat dit maar een klein vliegveld is, vliegen veel mensen op Punta Cana of Santo Domingo. Vanaf daar rijd je met een huurauto dwars over het eiland van de zuidkust naar de noordkust van het land. Vanaf Punta Cana duurt de tocht ongeveer 4,5 uur en vanaf Santo Domingo 3,5 uur. Het is een prachtige rit door de bergen en de jungle van de Dominicaanse Republiek. Houd er wel rekening mee dat heftige regenbuien ervoor kunnen zorgen dat de rit wat langer duurt.

backpacken las terrenas backpackkit
Met een huurauto kom je Samana makkelijk over
Wanneer ga je naar Las Terrenas?

Met een tropische 30 graden het jaar rond kun je Las Terrenas het hele jaar goed bezoeken. Wel is het goed om te weten dat Las Terrenas een echt hoog- en laagseizoen heeft. Het hoog seizoen loopt van december tot en met maart dus dan is het vrij druk in het kleine plaatsje. Dan zijn er naast surfers ook veel andere toeristen te vinden. Het Regenseizoen loopt van mei t/m november. Er valt dan meer regen en het is iets warmer. Tocht wil dit niet meteen zeggen dat het regenseizoen geen goede tijd is om naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Het regent vaak kort, de prijzen liggen veel lager en het is lekker rustig. Houd er wel rekening mee dat niet alles in deze periode geopend is. Zo zijn bijvoorbeeld sommige barretjes en restaurantjes niet het gehele jaar gezellig druk. Net voor of na het hoogseizoen is wat ons betreft de mooiste tijd om naar Las Terrenas te reizen. Wij waren vorig jaar in November in het plaatje en hadden de tijd van ons leven.

Veel plezier!


Tweet
Share
+1
Pin it
Gerelateerde producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *