Backpacken in Cuba

Hostel eigenaar Juan geeft tips en informatie over backpacken in Cuba.

Juan is hosteleigenaar van Sarita Rooms B&B in Cuba. Hij vertelt zijn verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in Cuba.

Hoe ben je in Cuba terechtgekomen? What’s your story?
Om een B&B te openen zocht ik in Havana naar een mooi en karakteristiek gebouw op een centrale locatie. Ik vond een gebouw dat flink aan verbouwing toe was. Het doel was dit gebouw zo op te knappen dat het fris en modern werd, maar in de originele structuur van het gebouw, zodat de romantiek van het verleden zichtbaar zou blijven. Zo is Sarita Rooms B&B ontstaan.

backpacken backpackkit cuba
Tropische stranden vind je op Cuba overal

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Cuba?
Het eiland Cuba, is perfect voor de romantische backpacker. Cuba ligt in de caribische zee, met een van de beste klimaten in de wereld, prachtige tropische stranden, een rijke cultuur vol tradities, tabak, rum, muziek, Chan Chan, Guantanamere, Mojito, Strained Pineapples en is een van de oudste vakantiebestemmingen ter wereld.

Havana is de hoofdstad van Cuba, een juweel voor de toeristenindustrie, geliefd door Hemmingway en reizigers vanuit de hele wereld. Met stranden op nog geen 18 km en indrukwekkende historische bezienswaardigheden die afstammen vanaf het jaar 1700. Verblijven in een B&B of Casa Particular geeft reizigers de mogelijkheid Cuba te ontdekken in de familiaire omgeving van de Cubanen zelf.

Hoe zou je de mensen in Cuba omschrijven?

Cubanen zijn over het algemeen eenvoudig, vriendelijk en behulpzaam. Ze staan er bekent om altijd voor een ander klaar te staan.

backpacken backpackkit cuba
Het koffiegebied Vinales

Wat kun je ons vertellen over…

… het transport voor backpacken in Cuba?

Er zijn verschillende manieren om in Havana van de ene plek naar de ander te komen. Goedkoop en betrouwbaar zijn taxifietsen. Lokale taxi’s zijn goedkoop en kun je overal aanhalen. Deze hebben een vaste prijs en deel je met meerdere mensen. Privé taxi’s zijn comfortabel en hoef je niet te delen. Wel zijn deze duurder en proberen taxichauffeurs van deze taxi’s je nog wel eens meer te laten betalen. Bussen zijn erg goedkoop, maar vol en kosten veel tijd. Wanneer je echter in het oude centrum van Havana verblijft, dan kun je alle bezienswaardigheden makkelijk te voet afleggen. Van stad naar stad rijden bussen. Deze zijn goedkoop en veilig. Wat ook erg leuk is, zijn gedeelde taxi’s. Deze auto’s nemen mensen mee voor een prijs die je ter plekken afspreekt. Let op dat je niet te veel betaalt.

…de veiligheid voor backpacken in Cuba?
Cuba is erg veilig. Zelfs midden in de nacht Havana over het algemeen erg veilig. Natuurlijk geldt hier ook dat je je gezonde verstand moet blijven gebruiken.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit cuba hostel

Juan van Sarita Rooms B&B, Cuba

Juan kocht een oud pand in Havana en knapte dit op tot een stijlvolle B&B. Nu ontvangt hij gasten van over de hele wereld.

Bekijk de website van Sarita Rooms
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *