Backpacken in Chili

Hostel eigenaar Daniela geeft tips en informatie over backpacken in Chili

Daniela is hosteleigenaar van Nomada Eco-hostal in Valparaiso, Chili. Ze vertelt haar verhaal en geeft tips en informatie over backpacken in het veelzijdige Chili.

Hoe ben je in Chili terechtgekomen? What’s your story?
Ik had wat geld gespaard en had net mijn studie afgerond aan de universiteit in Conepción, een stad in het zuiden van Chili. Ik wilde altijd al graag verhuizen naar Valparaíso, een magische stad vol goede sfeer. Ik verhuisde samen met mijn broer en zus naar Valparaíso toen zij daar gingen studeren. We hadden het idee een groot huis te huren waar we zelf zouden wonen en waar we een aantal kamers konden verhuren aan studenten. Dit huis begon langzaam te veranderen in een hostel voor backpackers, vol kunst, muurschilderingen, muziek en vriendschappen die door de jaren heen ontstaan zijn.

backpacken backpackkit chili
Uitzicht over de baai van Varapaiso

Wat kan een backpacker verwachten tijdens het backpacken in Chili?
Chili is een veilig land, meer gestructureerd dan haar buurlanden, maar heeft wel haar Latijns Amerikaanse cultuur weten te behouden. Je vindt hier allerlei verschillende klimaten, van de droogste woestijn ter wereld in het noorden, tot het zuiden met haar gletsjers, omringt door de Andes en de Stille oceaan.

Hoe zou je de mensen in Chili omschrijven?
Chilenen zijn vriendelijke mensen die beleeft en hulpvaardig zijn. Het zijn mensen die het belangrijk vinden van het leven te genieten, maar altijd met respect voor anderen.

backpacken backpackkit chili
Atacama, de droogste woestijn ter wereld

Wat kun je ons vertellen over…
… het transport voor backpacken in Chili?
Door de lange en smalle vorm van het land, is het in Chili makkelijk om te liften. Daarnaast zijn bussen een veel voorkomend vervoermiddel en heeft bijna elke stad een vliegveld.

…de veiligheid voor backpacken in Chili?
Chili is veiliger dan de meeste Latijns Amerikaanse landen. Vooral buiten de grote steden is Chili super veilig. In de hoofdstad Santiago hoef je je ook niet druk te maken. Wel moet je natuurlijk altijd je gezonde verstand gebruiken.


Backpackkit samen met:
backpacken backpackkit chili

Daniela

Daniele volgde haar brier en zus naar Valparaiso aan de kust in Chili. Hun studenten huis veranderde langzaam tot een nu goedlopend hostel.

Bekijk de website van Nomada eco-hostal
Tweet
Share
+1
Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *