Je backpack reis vastleggen

8 x de beste apps en websites

Je backpacken en gaat natuurlijk geweldige dingen meemaken! Al die mooie herinneringen wil je daarom misschien wel bijhouden. Ook kan het leuk zijn je vrienden en familie op een leuke manier mee te laten genieten van jouw reis. In dit artikel geven we je een overzicht van de leukste manieren om je backpack trip vast te leggen.

Jouw eigen reisdagboek

Als je het vooral voor jezelf doet en minder om familie en vrienden op de hoogte te houden van je reis, dan zijn de volgende media iets voor jou.
Dagboekje- Oke, we willen niet flauw doen, maar een echt papieren dagboek waar je gewoon met een pen inschrijft is natuurlijk de ultieme manier om je reis bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld elke dag een stukje of noteer alleen kleinen dingen die je niet wilt vergeten. Het leuke van een dagboek is dat je er ook van alles in kan bewaren, zoals tickets en toegangskaartjes. En voor de echte creatievelingen zijn tekeningetjes ook heel gaaf!

backpackkit reisdagboek backpacken
Een handgeschreven reisdagboek met foto’s en tekeningen

One second every day Met deze app wordt je gestimuleerd om elke dag (of zo vaak als jij dat leuk vindt) een video van 1 seconde te maken. Aan het einde van jouw reis plakt de app al deze fragmentjes aan elkaar en met een leuk muziekje en wat tekst erover heb je een super leuke video van jouw hele reis. Zonder al te veel moeite!
Polar Steps In de app van Polarsteps track je heel gemakkelijk jouw backpack route en de hoogtepunten van jouw reis. Op een wereldkaart wordt je route leuk weergegeven en bij elke bestemming kun je foto’s toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen jouw profiel openbaar te maken zodat vrienden en familie je kunnen volgen. Maar, deze app is vooral voor jezelf. Zo geeft de app na afloop van je reis de mogelijkheid een boek van je reis af te laten drukken.

backpackkit polarsteps backpacken
Track je reis met de app van Polarsteps
Delen met familie en vrienden

Misschien vind je het leuk om jouw vrienden en familie thuis op de hoogte te houden van jouw backpack reis. De volgende social media helpen je daarbij.
Insta Story & Snapchat- De ultieme dagboek apps zijn natuurlijk de verhalen op Instagram en Snapchat. Daar kun je heel uitgebreid jouw hele dag delen met all je vrienden en familie. En, ook leuk, je kunt de gemaakte stories heel makkelijk op je telefoon bewaren.
Steller Stories Als je een goeie combinatie zoekt tussen foto’s en tekst, dan is Steller stories echt een aanrader. In Steller maak je super makkelijk een super stijlvol boek, waarin je jouw foto’s en tekst op je eigen manier kwijt kan. Zo kun je heel leuk een Steller story maken van bijzondere momenten of bestemmingen van jouw reis. Via de app kun je je story heel makkelijk op je social media kanalen plaatsen.

backpackkit steller backpacken
Vertel je verhaal met Steller Stories.

Facebook- Het grote voordeel van Facebook is dat bijna iedereen wel een profiel heeft. Jouw posts komen dus heel gemakkelijk bij al je vrienden en familie terecht. Op Facebook deel je foto’s, meerdere foto’s, video’s of tekst. Zo kun je zelf heel makkelijk afwisselen en de ene keer een prachtige foto plaatsen, terwijl je de andere keer meer een blog verhaal schrijft.
Blog- Er zijn een hoop sites waar reizigers een blog bij kunnen houden. Dit is vooral voor de mensen die vrienden en familie thuis regelmatig en uitgebreid op de hoogte willen houden van hun avonturen. Verhalen met bijbehorende foto’s geven familie en vrienden echt een beetje het gevoel met jouw mee te leven. En na je reis heb je een super mooie herinnering online.
Reislogger Een mooie website om een reis blog bij te houden is Reislogger.nl. De site heeft veel ruimte voor verhalen en een onbeperkt aantal foto’s. Daarnaast kun je met een interactieve kaart jouw reisroute bijhouden.

backpackkit reislogger backpacken
Schrijf een reis blog met Reislogger.

Veel plezier op reis!


Tweet
Share
+1
Pin it
Gerelateerde producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *