De Airbnb van de Nederlandse Nathalie en Bart in Montevideo, Uruguay

Montevideo, Uruguay

De Nederlandse reisbloggers Nathalie en Bart reisden en woonden over de hele wereld. Na Canada, Peru en Curacao vonden zij hun thuis in de hoofdstad van Uruguay, Montvideo. Als backpacker kun je nu bij hun in huis verblijven. In dit artikel vertelt Nathalie je meer over het nog onbekende Uruguay.

Wat zijn de drie highlights die je niet mag missen in Montevideo, Uruguay?

1. De ‘Mercado del Puerto’. Op deze binnenmarkt vind je allerlei barbecue tentjes
2. Fietsen over de rambla langs de stranden.
3. Een free walking tour in het oude centrum die begint bij ‘Plaza de Independencia’

Hoe zijn jullie in Montevideo, Uruguay terecht gekomen?

Mijn vriend kon hier aan het werk voor het bedrijf waar hij in Nederland voor werkte. We wilden altijd al een keer voor langere tijd in het buitenland wonen, dus de keuze was snel gemaakt.

Hoe is het om in Montevideo te wonen?

Montevideo is heel rustig in vergelijking met andere hoofdsteden in Zuid-Amerika. Uruguay heeft een mooie kustlijn waar in de zomer volop gebruik van wordt gemaakt door met name de Argentijnen. Uruguay is een veilig en stabiel land in vergelijking met veel andere landen in Zuid-Amerika.

Wat is de belangrijkste reden om Uruguay te bezoeken?

Uruguay is een vrij onbekend land en dat maakt sommige reizigers nieuwsgierig denk ik. Daarnaast heeft het een paar mooie stranden en heerlijk vlees (mocht je daarvan houden). Uruguay is ook veilig en stabiel en dat maakt het denk ik ook aantrekkelijk voor reizigers.

Hoe ervaar je het hebben van gasten in je huis?

Bijna alle ervaringen die wij hebben gehad met gasten zijn heel goed. Ik vind het altijd super leuk om mensen in huis te hebben. Het scheelt dat ons appartement twee badkamers heeft. Hierdoor hebben wij en de gasten wat meer privacy.

Welk verhaal zul je nooit vergeten?

Ik heb meerdere keren gasten gehad die voor bijvoorbeeld 2 nachten boekten en daarna toch langer wilden blijven, omdat ze het zo fijn vonden bij ons. Dat vind ik heel leuk om te horen. Ook krijgen we regelmatig een bedankje van gasten, bijvoorbeeld een fles wijn of iets dat ze hebben meegenomen en dat vind ik dan zó lief en attent.


Tweet
Share
+1
Pin it

Comments

  1. Ik overweeg in het voorjaar uruguay te bezoeken. We willen kennis maken met het land dat in veel opzichten op Nederland lijkt. Jullie Air b&b lijkt me een goed startpunt. En als je eens naar nederland terug wilt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *